fallback

Разследват палеж на коли: Автомобилите са на бивш началник на полицията в Кюстендил

В последните няколко месеца в града е имало още две посегателства върху автомобили, собственост на полицейски служители

12.02.2022 | 14:07 Автор: Жаклина Иванова

Два автомобила, собственост на бившия началник на полицията в Кюстендил, са били опожарени тази нощ. Според Георги Джоглев, който сега е общински съветник, палежът е умишлен.

Колите на Георги Джоглев избухват в пламъци тази нощ около 4:00 часа.

"Съпругата ми е чула гръм, събуди ме. Това е било гръм от гумите на автомобила. Съседът ми, който също е бивш служител, две минути преди мен беше излязъл и подал сигнал до 112. Освен от работата ми срещу противообществените прояви, аз нямам други конфликти", каза той.

Назначени са експертизи, чрез които да се установи умишлено ли е предизвикан огънят.

"Защо са ми камери, какво да заснемат - човек с маска ли?! Не го приемам като предупреждение, а като много неприятен случай", сподели Георги.

Джоглев е бил началник на полицията в Кюстендил години наред. От местната управа настояха извършителите да бъдат открити максимално бързо, за да не се насажда страх сред служителите на реда и сред населението в града.

"Не искаме да връщаме чувството за безнаказаност и арогантност - някой да смята, че доминира над закона и държавата", каза кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той добави, че в последните няколко месеца в Кюстендил е имало още две посегателства върху автомобили, собственост на полицейски служители.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Криминално
fallback