Мъж, арестуван, защото скочил за кръста на Богоявление, осъди МВР

Никола Стоянов оказал съпротива при ареста и се наложило органите на реда да приложат сила

11.02.2022 | 19:30 Редактор: Искра Ангелова

Арестуван участник в спасяването на кръста на Богоявление осъди МВР заради задържането му. Никола Стоянов бе един от участниците в ритуала в Русе, но полицаи го арестуваха, защото не е преминал медицински преглед и лъхал на алкохол. Мъжът оказал съпротива при ареста и се наложило органите на реда да приложат сила.

Той разказа, че след излизането от водите на р. Дунав двама полицаи му поискали лична карта.

"Той ми каза, че не съм в списъка, аз отговорих "Добре, пуснете ме, защо ме държите, аз съм по шорти, студено ми е". Те ме държат за ръцете. Това са неадекватни действия на тези полицаи. Той хем иска да изпълня разпореждане 64 от закона за МВР, хем не ми дава това право и аз му казах накрая, че е глупак. Синът ми даже посегна и го хвана за ръката, полицая се обърна, започнаха и него да го удрят, те не знаят, че няма 18 години. Парадокс", каза Никола.

Русенецът си спомня и всяка подробност от задържането си пред стотици хора на кея.

"Единият ми хвана крака, ритна ме силно в гърдите, още ме боли и със събарянето, аз съм във въздуха и събаря и колегата си. Не можех да дишам, другият с коляно ме натиска, ръцете ми усукват", допълни той.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Браво на човека. Само така. В америка в нормалните държави по света тези ще бъдат наказани. Сигнализирай за неуместен коментар