Пастирът в село Антон е убит бавно и мъчително, откриха кръв на 3 места

Софийският Окръжен съд остави в ареста двамата братя

10.02.2022 | 18:10 Редактор: Теодора Патронова

Софийският окръжен съд остави в ареста двамата братя, обвинени за убийството на 28-годишен пастир в село Антон. Те са местни арендатори. Съдът прие, че двамата могат да се укрият и наложи най-тежката мярка - "задържане под стража". 

Защитата се позова на биологична експертиза, според която е открита кръв на жертвата по гащеризона на единия от обвиняемите - Дончо Петров. Експертизата сочи още, че е открита кръв и на още 3 места - в дома на Дончо Петров, в автомобила му и едно от земеделските му стопанства. Именно тези следи сочат, че жертвата е убита бавно и мъчително, според обвинението.

Защитата, разбира се, отхвърли казаното. И изложи теза, че няма никакви доказателства за съпричастност на обвиняемите към деянието, както и че докато няма ДНК експертиза на откритата кръв, не може да се ползва за доказателство по случая.

От прокуратурата заявиха, че мотивите за убийството са користни. Задържаните твърдят, че са им откраднати голямо количество животни.

В последната си дума пред съда Дончо Петров заяви, че няма кой да гледа животните му, ако остане в ареста. А Красимир обясни, че има болни родители и трябва да се грижи за тях.

"Няма такива доказателства. До момента няма подготвена експертиза. Тази кола кой е карал? От кога датира тази кръв?", коментира адвокатът на обвиняемите Илия Павлов.

Вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че е твърде рано да се говори дали има политически чадър над двамата обвиняеми. А по-рано в село Антон имаше протест в защита на кмета, който беше обвинен, че прикрива обвинените. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК