Приятелката на 15-годишния джигит: Той се уплаши, заради това караше със 160 км/ч

Според магистратите има вероятност момчето да извърши друго престъпление

12.11.2021 | 19:29 Редактор: Искра Ангелова

Съдът остави зад решетките 15-годишния младеж, който причини серия от катастрофи в столицата, след преследване с полицията. Според магистратите има вероятност момчето да извърши друго престъпление с подобен характер.

Затова че е поставил в риск живота и здравето на много хора - магистратите постановиха най-тежката мярка "задържане под стража" за 15-годишния младеж. Преди дни той причини няколко катастрофи след гонка с полицията. 

Според приятелката му младежът се уплашил и затова карал със 160 километра през 10 от най-натоварените кръстовища в столицата.

"Там нямаше пешеходна пътека в никакъв случай, ние тръгнахме от Владая. Той даде газ на колата леко и те забелязаха, и тръгнаха след нас. Той се уплаши и тръгна да бяга. Искаше да спре, но след уплахата той продължи. И вече на "Опълченска" и на "Руски паметник" имаше пешеходна пътека, и и ние избегнахме пешеходците, влязохме в насрещното, за да не ги ударим", сподели тя.

Преследването завърши на улица "Опълченска", след като шофираната от тинейджъра кола се удари в насрещно движещ се автомобил.

"Полицаите ни удрят отзад, ние влизаме в насрещното и удряме джипа, съответно правим "сандвич" на джипа с автобуса", допълни приятелката на момчето.

Версиите на бабата и на приятелката на момчето обаче се разминаха.

"Съжаляваме, съжаляваме това ни е за пръв и последен път", коментира бабата на задържания.

Въпреки че по време на гонката и майката на 15-годишното момче е била в колата, тя отказа да коментира защо не се е намесила. Бащата не се появи в съда, оказа се, че е в затвора заради опит за кражба на банкомат и последвало преследване с полицията.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Ahaaaa
преди 2 години
Можели да се плаши момчето в затвора докато чисти кенефите на килиите? Сигнализирай за неуместен коментар