Има задържан за хванатия метамфетамин на стойност 11 млн. лв. (+ВИДЕО)

Наркотикът бил скрит в 30 кашона с общо 450 бутилки в карго пратка от Мексико

03.11.2021 | 12:35 Редактор: Тодор Петров

Агенция "Митници" и Софийската градска прокуратура изнесоха подробности по случая със задържаното огромно количество метамфетамин на Летище София.

На 28 октомври на ГКПП "Аерогара София" пристига карго пратка от Мексико с два вида продукти. Товарът е селектиран за митническа проверка, при която митническите служители откриват 30 кашона с по 15 бутилки - общо 450 бутилки с кафява течност. 

При извършените тестове съдържанието в тях дава положителен резултат за метамфетамин. Извършени са претърсвания, иззети са документи, мобилни телефони и други веществени доказателства.

По цени  на съдопроизводството стойността на иззетия метамфетамин е около 11 млн. лева.

След проведени оперативно-издирвателни действия е установен получателят на пратката - М.Д. Той е привлечен като обвиняем за това, че в съучастие като извършител с неустановеното по делото лице е пренесъл през границата на страната, без надлежно разрешение, високорисково наркотично вещество – около 450 литра метамфетамин.

С постановление на  прокурор от СГП М.Д. е задържан за срок до 72 часа. По искане на СГП състав на Софийския градски съд е взел постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия. 

Наказанието, което предвижда законът за престъплението, за което М.Д. е привлечен към наказателна отговорност, е от 10 до 15 години лишаване от свобода и глоба от 100 000 до 200 000 лв.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК