fallback

Задържаха шефа на Трето районно в Пловдив и още шестима полицаи (обновена)

Извършвали са редица тежки престъпления

19.05.2021 | 13:13 Автор: Тодор Петров

Арести на полицаи в Пловдив. Задържаха шефа на трето Районно управление и още шестима полицаи заради корупция, чадър над проституцията и разпространението на наркотици. Служебният вътрешен министър предупреди и за промени в ръководството на Областната дирекция на МВР.

Още рано сутринта е започнала акцията по задържането на служителите на реда и обиските на различни адреси. По случая се е работило от половин година. Общо 12 души са арестувани - 7 са полицаите. 

"Касае за извършването на тежки криминални престъпления с участие на полицейски служители, длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието, наркотици", каза окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

В ареста е и началникът на Трето районно управление Самуил Хаджиев. Той е на поста по-малко от три месеца. Преди това е работел в районното управление в Раковски. Негласно задържаните са сочени за ударната бригада на пловдивската полиция, а служебният вътрешен министър обяви, че няма да търпи подобно поведение. 

"Служители, които си позволяват, въпреки че законът ги е облякал във власт да разследват престапления, самите те се превръщат в "престъпници с пагон“", посочи Бойко Рашков. 

Рашков беше категоричен, че ще последват и промени в ръководството на областната дирекция. 

"Това е удар срещу тази служба тук. В следващите дни трябва да вземем решения. Задължително трябва да има рокади", обясни той.

По случая се издирват още петима души.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Криминално
fallback