Един от шпионите съдействал на прокуратурата и е под парична гаранция

САЩ следят изкъсо случилото се у нас

20.03.2021 | 14:07 Редактор: Искра Ангелова
Един от шпионите съдействал на прокуратурата и е под парична гаранция

След скандалните разкрития на прокуратурата за шпионаж, от страна на 6 български граждани в полза на Руската федерация, държавният департамент на САЩ заяви, че следи случая. Говорителят на департамента Нед Прайс публикува в Twitter, че Съединените щати застават на страната на българите срещу, цитирам: "тези зловредни действия". 

В петък с позиция излязоха и от мисията на Руската федерация у нас, с която заявиха, че това все още са само недоказани обвинения, и че това е опит за демонизиране и клин в руско-българския диалог. 

Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че единият от шестимата задържани за шпионската афера е пуснат на свобода под парична гаранция. Той е дал показания и е направил самопризнания за дейността на групата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Контра
преди 3 години
Не разбрах дали този, пуснат под парична гаранция, е платил или получил парите! Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Ivaylo Radulov - про
преди 3 години
..., което прави България важна за разузнавателните централи на Кремъл. Точно за това е и реалност много по - острото активиране на ролузадрямалите шпионски клетки в страната ни , като тази разкритата вече мрежа. Това ще продължава и през следващите години . Затова трябва много мощно прочистване на споменатите институции от такива елементи и групи , проветряване и истински подбор по ясни критерии на специалисти в контраразузнавателните ни служби. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
За жалост известно е , че важни наши институции като Армията ни /вкл. военното ни разузнаване/ , МВР , Администрациите ни са поразени от вирусите на съветофилията , сега изавяваща се като рашизъм - цели фамилии и потомствата им са имплантирани в тяп и очакват задачи , като тези предатели. А ердоганова Турция е все по-НЕнадежден партньорна Запада , което пък измести точките на контакт с руските домогвания и интереси , както и с военното им присъствие - България и румуния са такива в Черно море.. Сигнализирай за неуместен коментар