Предполагаемият убиец от Стара Загора живял с трупа 10 дни

Той бе задържан след сигнал за отрязани крайници, намерени в контейнер

15.12.2020 | 15:15 Редактор: Ралица Братанова
Предполагаемият убиец от Стара Загора живял с трупа 10 дни

Близо 10 дни живял с трупа на жертвата си 57-годишният Божидар Филипов, който е задържан по обвинение в жестоко убийство в Стара Загора, пише вестник "Монитор". Той бе задържан след сигнал на телефон 112 за намерени отрязани горни крайници без дланите до контейнер за смет в града.

Сигналът за зловещата находка е бил подаден от случаен минувач малко след полунощ на 14 декември, часове по-късно при обиск в жилище, намиращо се на четвъртия етаж в същата кооперация е намерена найлонова торба с торса на жертвата - 42-годишният А.Х., който преди време живеел със семейството си в съседния апартамент.

Филипов е направил самопризнания – заявил,  че смъртта на мъжа е в резултат на удар с бутилка по главата след внезапно избухнал словесен скандал и след значително изпит алкохол.
Трагичният инцидент е станал в началото на декември, малко след завръщането на А.Х. от Германия, където бил на работа. Седмица по-рано от там се завърнал и Филипов.

По думите на съседи на убиеца мъжът бил саможивец и скандалджия, категорично отказвал да плаща сметката си за поддръжката на общите части под претекст че жилището се води на името на сестра му. 

От старозагорската окръжна прокуратура във вторник потвърдиха, че срещу Филипов е повдигнато обвинение за убийство по член 115, очаква се в четвъртък да бъде поискано от съда да наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

На този етап е назначен служебен защитник, издирват се близките на жертвата А.Х., за да бъдат уведомени за смъртта му. Продължават следствените действия, издирват се частите от тялото, назначени са множество експертизи в това число и психиатрична, която ще трябва да покаже в какво душевно състояние е бил обвиняемият и дали може да носи отговорност за действията си.

От прокуратурата припомнят, че задържаният е криминално  проявен за хулиганство, но не е осъждан. С криминални прояви е и убитият А.Х., но той също не е заставал пред Темида.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Gogo
преди 3 години
Miukashtiq grad e izvesten sas zatvornici razvratnici I leki palavi jeni. Сигнализирай за неуместен коментар