fallback

Трима загинали и 11 в болница след ужаса на пътя Елхово-Лесово

В буса са пътували организирано хора от Ямбол, Сливен и Карнобат

09.10.2020 | 13:30 Автор: Тодор Петров

Трима загинаха, а 16 души са били откарани в болници след ужасяващата катастрофа на пътя Елхово - Лесово. И тримата са починали на място - шофьорът на буса и двама мъже от пътниците в него.

Около 6 часа тази сутрин пътнически бус се удря в ТИР с украинска регистрация. Сблъсъкът става в близост до границата ни с Турция, където тежкотоварният камион изчаквал на опашка, за да премине границата. 

В буса са пътували организирано хора от Ямбол, Сливен и Карнобат. Хората са отивали на пазар в Одрин. 16 души са откарани в болницата в Ямбол, петима от тях са изписани за домашно лечение.

Оказва се, че ТИР-ът бил спрял на изчакване, като е бил последен в колона от няколко автомобила. Произшествието е станало на прав участък и при добра видимост, но при мокра настилка.

Със състоянието на пострадалите на място се запозна здравният министър проф. Костадин Ангелов, който посети ямболската болница. Военнотранспортният самолет "Спартан" ще превози в София две от пострадалите жени, които са с тежки фрактури на таза. С него ще пътуват и екипи на болница "Пирогов".

Украинският шофьор на ТИР-а е задържан за 24 часа, ще му бъдат повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост. Сред версиите е, че той е заспал зад волана.

Заради тежкия инцидент пътят Елхово - Лесово остана затворен в продължение на часове. Разследване ще установи какви са причините за тежката катастрофа.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от Криминално
fallback