fallback

Бащата на битото дете знаел за насилието, иска да се грижи за него

Той е с едно повдигнато обвинения, 32-годишната майка се сдоби с две

20.07.2020 | 19:15 Автор: Тодор Петров

Развитие на фрапиращия случай с малтретираното 3-годишно дете в Перник. Отговорните институции го изведоха от семейството му след публикуван в социалните мрежи клип. То е настанено в приемно семейство, а родителите му бяха задържани.

Майката е с две повдигнати обвинения, а бащата - с едно. Мотивът на майката за деянието бил, че бащата не обръщал внимание както на нея, така и на детето. 

Вероника Латева познава семейството от 4 години. Тя е човекът, който публикува видеото в социалната мрежа, след като близък на семейството я моли за това, за да достигне до институциите. Вероника казва, че майката е отправила и много по-тежки заплахи към бащата на детето през призмата на религията, в която вярва. 

Според психолога Младен Владимиров кадрите показват, че насилието, което прилага майката върху детето си, показват, че не е еднократен акт. 

При проверката на социалните открили детето в добро здраве. А 32-годишната жена заявила, че съжалява за стореното. 

"По нейни обяснения клипът е с цел да предизвика вниманието на бащата на детето, тъй като според нея той не е полагал достатъчно грижи и нужното внимание. Това го е счела като предизвикателство. Тя се разкая, имаше искрено съжаление от нейна страна. Не си е дала сметка за последствията", посочи началникът на отдел "Закрила на детето" Румяна Герова. 

Проведена е и среща с бащата на момиченцето след разпита му в полицията. Пред социалните работници той е разказал, че с майката живеят заедно и е знаел за насилието над дъщеря им, но не е предприел нищо. По думите му майката се грижила добре за детето допреди година, когато той заминал да работи в чужбина, а тя попаднала в религиозно движение. 

Сега той изявява желание да се грижи за дъщеря си, като това може да стане най-рано след приключване на досъдебното производство.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от Криминално
fallback