Протест срещу противоепидемични мерки завърши с арест (+Снимки)

На няколко души бяха написани предупредителни протоколи

13.04.2020 | 16:30 Редактор: Ралица Братанова
Протест срещу противоепидемични мерки завърши с арест (+Снимки)

Протест на недоволни от мерките на правителството за справяне с епидемията от коронавирус събра десетки пред Народното събрание.

Хората излязоха на улицата, въпреки извънредното положение и забраната за струпване на едно място, така че полицията се погрижи да ги разпръсне на дистанция.

На демонстрацията присъстваше и лидерът на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов, който беше сред водачите на протестите с искането на оставки заради водната криза в Перник. Сега се оказа, че не одобрява и мерките, които въведе властта за ограничаването на разпространението на Ковид-19, пише Dnes.bg.

Протестът обаче не продължи дълго, защото недоволните се разпръснаха след полицейска проверки за спазване на заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за задължителното носене на маски на обществени места.

На няколко души бяха написани предупредителни протоколи. По време на протеста беше задържан мъж, който е отказал да покаже за проверка личните си документи.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК