Арестуваха "куриер" на ало измамници, който взимал оставени пари от жертвите

Акцията е извършена след няколко случая на заблудени възрастни хора в Белене

05.07.2019 | 17:10 Редактор: Ивайло Николов
Арестуваха

Участник в телефонни измами е задържан след незабавна реакция на криминалисти от Белене под ръководството на районен прокурор, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен.

Работата по случая е започнала на 24 юни, след като 71-годишна жена от Белене е потърсила съдействие от полицията.

След телефонни разговори с непознати тя била въведена в заблуждение по схемата "да съдейства за задържане на телефонни измамници". Закачила на портата пред къщата си плик с 1100 лева.

На следващия ден в полицията в Белене бил получен друг сигнал - от 70-годишна жена, която била измамена по същата схема, като оставила в контейнер до дома си 1630 лева и дебитна карта с изписан на нея ПИН.

На 27 юни в Белене регистрирали още една измама - на 70-годишна жена, по познатата схема, която "за да окаже съдействие на полицията", оставила 7600 лева в плик под пейката пред дома си.

При разследването е установен 54-годишен мъж, който в ролята на "куриер" посетил адресите на потърпевшите и взел парите. На 1 юли той е задържан за 24 часа, разпитан е в качеството на обвиняем и е дал сведения за участието си.

Открити са част от парите и вещи, съотносими с предмета на разследването. Работата по документиране на престъплението продължава.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК