Шофьор задлъжня с над 20 хил. лева след измама с фалшив подпис

Изтеглили бързи кредити от негово име, докато той карал автобуса към Ботунец

11.06.2019 | 11:33 Редактор: Тодор Петров
Шофьор задлъжня с над 20 хил. лева след измама с фалшив подпис

Шофьор от столичния градски транспорт "изтегли" бързи кредити за над 4000 лева, докато по същото време возел пътници до Ботунец. Чрез измамна схема с личните му данни Тихомир Янкуловски се оказва длъжник с пет заема, без да знае, че е кандидатствал за тях, пише "Монитор.

На 14 февруари 2018 г. шофьорът получава обаждане от фирма за бързи кредити, че закъснява с вноската по дълг и следва принудителното му събиране. Прави проверка в кредитния регистър, а от справката става ясно, че му се водят 4300 лева заеми.

Всички борчове са изтеглени на 5 януари миналата година по електронен път с неговите лични данни. Янкуловски обаче заеми не е теглил и вече година и три месеца ходи по мъките по различни институции, за да докаже истината.

На същата дата и час, когато задлъжнява, Янкуловски е бил на смяна зад волана. Возил е пътници по селските линии на столицата - конкретно тогава между София и Ботунец, според пътния му лист при работодателя.

За измамата са използвани предплатени карти на мобилни оператори и е фалшифициран подписът му. Изчисленията му показват, че за последните 15 месеца е натрупал пет пъти повече задължения - от 4000 лева сумата е достигнала над 20 000 лева. По кредитите не е платил и една стотинка.

От полицията обясниха, че вероятно в схемата са участвали поне няколко човека, но отказаха да коментират случая.

След като разбира, че е измамен Янкуловски подава жалба в полицията, където е образувано разследване и делото му е минало на първа инстанция. Констатирано е, че подписът му върху част от документите за изтегляне на кредитите не е негов.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК