Мъж ограбил и убил жена преди... 10 години, хванаха го едва сега

Съучастникът му е загинал в катастрофа

23.05.2019 | 17:07 Редактор: Василена Василева
Мъж ограбил и убил жена преди... 10 години, хванаха го едва сега

Пловдивската окръжна прокуратура задържа 32-годишния З.Д., който преди 10 г. ограбил и намушкал жена пред жилището ѝ, където впоследствие жертвата починала. Той е действал със съучастник подбудител Г. Б., тогава на 32 г., но впоследствие загинал при катастрофа, пише "24 часа".

От 56-годишната жертва били взети пари, дамска чанта и документи. До момента е установено,  че на 30 септември 2009 г.  в  Пловдив пострадалата В.Б. се прибирала в жилището си. На стълбището след входната врата тя била нападната от непознат мъж, който дръпнал дамската ѝ чанта и побегнал. Пострадалата опитала да задържи вещите си, поради това била влачена от нападателя, а когато се развикала за помощ той ѝ нанесъл пет прободно-порезни рани с нож в областта на корема и предмишницата.

Съседи повикали "Спешна помощ“, но въпреки лекарската намеса жената починала на 8 октомври 2009 г. Първоначално извършителят на престъплението не е бил открит. През 2018 г. делото е било възобновено с оглед необходимост от извършване на допълнителни действия по разследването. Едва на 22 май т. г. за обвинеям е привлечен З.Д.

Той  е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за постоянен арест срещу него.

Законът предвижда наказание от 15 до 20 години "лишаване от свобода", доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК