Фермер прегази с джип крадец в нивата си

Ромите редовно посягали на имота на кипърския бизнесмен

13.05.2019 | 18:00 Редактор: Бойко Димитров
Фермер прегази с джип крадец в нивата си

Фермер прегази с джип крадец в нивата му в пловдивското село Болярино. В нощта срещу неделя той установил, че няколко души косят трева от имота му и така се стигнало до фаталното преследване. Оказва се, че това не е първото посегателство от страна на ромската фамилия над имущество на бизнесмена, който е от Кипър. 

Убийството на 31-годишния мъж е станало в покрайнините на пловдивското село Болярино в близост до фермата, в която кипърският бизнесмен Димитрос Пирилис отглежда близо 700 крави. Арендаторът има и десетки декари обработваеми земи. В събота срещу неделя той установява, че неизвестни лица са влезли в неговите площи неправометно и решава да ги подгони. В резултат на което се стига до нещастния инцидент. 

"61-годишният собственик от кипърски произход е успял да настигне едно от лицата, които се опитвали да извършат кражбата и директно го е блъснал с автомобила си. И убитият, и едно от задържаните лица в момента на кражбата, са извършвали и друг път кражба от фермата, стопанисвана от обвиняемия", това заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов

Убитият 31-годишен мъж е излязъл от затвора през 2017 г., като има 14 присъди за кражби, а една от тях била именно от имота на кипърския бизнесмен. Хората от Белозем, откъдето е жертвата, разказват и за други посегателства на ромската фамилия. 

Кипърецът е задържан и предстои да му бъде повдигнато обвинение. Фермата в село Болярино се е охранявала от жандармерия, но днес имотът беше празен, а в селото цари спокойствие. .Ако обвиненията срещу фермера се докажат, го грозят от 10 до 20 години затвор. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК