Тийнейджъри обират параклиси в Смолянско

Крадат парите от продажба на свещи и даренията за храмовете

02.05.2019 | 16:47 Редактор: Бойко Димитров
Тийнейджъри обират параклиси в Смолянско

Полицията в Смолян разследва кражба на пари от параклиса "Свето Богоявление" в местността Баня. Това съобщиха от полицията в града, цитирани от dnes.bg. Сигналът за кражбата е подаден на 30 април 2019 година в районното управление в Чепеларе.

Жалбата е от 46-годишен мъж от село Павелско. Той съобщил, че е разбита входната врата на параклиса в местността Баня и са откраднати парите от дарения и продажба на свещи. Три дни преди това е получена жалба от 62-годишна жена от същото село, че е разбита входната врата на параклис "Света Богородица", на който тя е отговорник. Параклисът се намира в гробищен парк.

При огледа е установено, че е разбита и входната врата на намиращ се в същия гробищен парк параклис "Свети Георги", като там също са откраднати даренията. По трите случая е работил екип от криминалисти и разследващ полицай, които са установили, че евентуални извършители на деянията са четирима младежи на възраст между 14 и 17 години, настанени в дом за деца лишени от родителски грижи в село Нареченски бани.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК