На носилка пристигна в съда убиецът на малкия Никита

Костин ще обжалва доживотната си присъда

19.04.2019 | 20:35 Автор: Зорница Костадинова
На носилка пристигна в съда убиецът на малкия Никита

Руският гражданин Герман Костин, който получи доживотна присъда за убийството на 5-годишния Никита през 2015 г., обжалва решението на съдиите. 

В затвора той се бил разболял и днес дойде на носилка в Апелативният съд, който разглежда протеста му срещу тежкото наказание.
Софийският градски съд даде доживотна присъда без право на замяна на Костин.

Тялото на 5-годишния Никита беше намерено в куфар, припомня dnes.bg.

На 8 февруари 2015 г. под предлог, че ще ги закара до морето, Костин качил Никита и майка му Анна Леонтиева в автомобил. Стигнали в Приморско, престояли там по-малко от час, но се върнали само Костин и детето.
Тялото на майката беше намерено разчленено в резерват "Перла" близо месец по-късно. Трупът на детето бе открито от случайни граждани.

ДНК на Костин беше намерена на кърпата, с която е бил завит Никита. Според прокуратурата така абсолютно категорично е била доказана неговата вина. Детето е било задушено.

Другото основно доказателство са видео кадри от камери по пътя от София до Пасарел – според прокуратурата ясно личи маршрутът на убиецът. Той е засечен в Пасарел чрез клетката на мобилния си телефон.

Малкият Никита е убит между 8 и 10 февруари 2015 г., а куфарът с тялото му е престоял повече от месец край езерото в Пасарел.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК