Десислава Иванчева получи присъда от 20 години затвор на първа инстанция

Специализираният съд призна за виновни още Биляна Петрова и Петко Дюлгеров

15.04.2019 | 15:51 Редактор: Ивайло Николов
Десислава Иванчева получи присъда от 20 години затвор на първа инстанция
Десислава Иванчева получи присъда от 20 години затвор на първа инстанция

Безпрецедентни присъди за корупция по делото "Иванчева". 20 години затвор и глоба от 10 хиляди лева получи бившата кметица на Младост Десислава Иванчева.

Заместничката ѝ Биляна Петрова получи 15 години затвор, а 12 години е присъдата за посредника при искането и получаването на подкупа Петко Дюлгеров.

Според прокурорите деянието, в което са обвинени Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, се отличавало с изключително висока степен на обществена опасност и висока конспиративност, а нанесените щети били в особено големи размери.

Тримата бяха обвинени за това, че поискали 500 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин, за да се придвижи преписката му за строеж в "Младост".

Емануил Йорданов, адвокат на Биляна Петрова каза в ефира на Bulgaria ON AIR, че не е очаквано такова решение на съдебния състав при положение, че по делото има много нарушения.  

Тримата подсъдими бяха задържани още в съдебната зала, а при обявяването на съдебното решение имаше и реакции от привърженици на Десислава Иванчева в залата, които викаха: "мафия".

Това е заключението на първа инстанция и то може да бъде обжалвано в рамките на месец.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК