Прокуратурата поиска присъда от 20 години за подсъдимите по делото "Иванчева"

Бившият кмет на "Младост" каза, че ще съди за клевета зам.-главния прокуро Иван Гешев

14.04.2019 | 13:10 Редактор: Ивайло Николов
Прокуратурата поиска присъда от 20 години за подсъдимите по делото

По 20 години затвор за всеки от тримата обвиняеми по делото "Иванчева" поиска прокуратурата на финалните пледоарии по делото за подкуп. От своя страна бившия кмет на район "Младост" заяви, че ще даде на съд за клевети заместник-главния прокурор Иван Гешев.

Делото "Иванчева" се доближи до финал, близо година след показния арест на кмета и зам.-кмета на столичния район "Младост".

На финалните пледоарии, бяха припомнени всички факти и обстоятелства по делото. Основно доказателство по него са тефтерчето на Иванчева, за което не се доказа кой освен нея е писал в него и показанията на бившия ѝ заместник - Петър Дюлгеров, който преди седмица се отметна от казаното пред Темида. 

Прокуратурата остана категорична - има доказателства, че Десислава Иванчева и нейните приближени са бавели разрешителни за строеж и са притискали предприемачи да правят дарения за района, както и да дават подкупи. За това обвинението поиска по 20 години затвор за тримата обвинени.

Според защитата - обвинението е сценарий с измислени факти, които целял отстраняването на Десислава Иванчева и екипа ѝ от администрацията на район "Младост". За участник в създаването на сценария те посочиха заместник-главния прокурор Иван Гешев. 

Развитие по делото "Иванчева" се очаква в началото на следващата седмица.

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК