Осъден за двойно убийство полицай обяснява в 1000 страници ръкопис защо е невинен

Обвинението срещу Венцеслав Караджов е, че е разстрелял родителите си, заради имотни драми

11.03.2019 | 13:43 Редактор: Иван Берберов
Осъден за двойно убийство полицай обяснява в 1000 страници ръкопис защо е невинен

Бившият полицай Венцеслав Караджов бе осъден миналия септември на първа инстанция за убийството на родителите си Божура и Цветан. Той получи доживотен затвор при специален режим, но както се очакваше присъдата бе обжалвана.

В Апелативния съд в Пловдив Венцеслав е депозирал близо 1000 страници ръкописно написана жалба. От своя страна адвокатът му Зоя Тошкова е изложила мотивите си пред въззивните магистрати на 60 страници, съобщава "Монитор". Още на фаза окръжен съд Венцеслав Караджов заяви: Невинен съм. Борбата продължава. Има и други инстанции.

Адвокат Тошкова продължава да е категорична, че няма нито едно пряко доказателство срещу клиента ѝ. Оръжието на убийствата изобщо не е открито.

Божура и Цветан Караджови са застреляни на 15 май 2016 г. в дома си на ул. "София" в Пловдив. Двамата живеели много бедно до ж.п. линията и имали от години имотни спорове с единствения си син.

И те, и той, многократно се жалвали в полицията. Причината за кавгите между млади и стари била двуетажната къща, в която за кратко живеели подсъдимият и семейството му. Тя и земята под нея по документи се водели на бащата Цветан, въпреки че Венцеслав и Каля твърдят, че те са дали парите за имота. Средствата спечелили по време на гурбет в Англия.

Венцеслав Караджов бе арестуван на 17 май 2016 г. и обвинен за двойното убийство. Божура и Цветан били застреляни общо с 8 куршума. Според обвинението подсъдимият отишъл два дни по-рано с пистолет в дома на родителите си. 

Наблюдавал известно време поведението им и отвън, през прозореца, прострелял с два изстрела майка си Божура Караджова. След това с щанга счупил стъклото на входната врата. С трети изстрел прострелял в главата баща си Цветан Караджов. Влязъл в жилището и стрелял още няколко пъти в телата на родителите си, за да е сигурен, че са мъртви и напуснал имота.

От ареста си до момента синът на убитите твърди, че няма нищо общо със смъртта им. Процесът в апелативния съд в Пловдив е насрочен за 26 март тази година.

Снимка: Монитор

Харесайте ни във Facebook ТУК