fallback

Освободиха обвинените в издаване на фалшиви ТЕЛК решения лекари

Двамата сирийски братя остават с мярка "домашен арест"

28.02.2019 | 13:15 Автор: Ивайло Николов

Шестимата обвиняеми за ТЕЛК аферата във Варна се изправиха пред Специализирания апелативен съд.

Те са обвинени в злоупотреби при издаване на решения с невярно съдържание на повече от 200 души, всеки от които е плащал подкуп между 1500 и 2500 лева. При разследването в различни банкови касети бяха открити около 1,7 млн. лв.

Специализираният апелативен съд обаче реши, че няма достатъчно доказателства за извършено престъпление и лекарите бяха пуснати без никаква мярка, а сирийските братя, които според обвинението са в основата на схемата за издаване на фалшивите решения на ТЕЛК, остават с мярка "домашен арест".

Въпреки представените 6 тома нови доказателства, магистратите не намериха доказателства, че медиците са получавали пари, за да издават фалшиви документи за нетрудоспособност или да завишават проценти.

На днешното заседание стана ясно, че свидетелите, които твърдят, че са виждали пликове, не могат да докажат, че вътре е имало пари, а не документи.

Съдът е категоричен, че решението не подлежи на обжалване и че няма опасност медиците да се открият. 

След края на заседанието д-р Мима Великова каза, че ще съди страната ни в Страсбург, защото е обидена, че заради две СРС-та се е озовала в ареста. Тя беше категорична, че познава само сирийските братя, а колегите ѝ от Варна не е виждала. 

Д-р Великова допълни, че обвинението няма данни медиците да са разговаряли или да са организирана престъпна група.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Криминално
fallback