fallback

Откритата мъртва жена в София - убита от ревност

След престъплението мъжът, с когото 25-годишната Калина е живеела - опитал да се самоубие

17.01.2019 | 18:29 Автор: Велислав Филипов

Най-вероятният мотив за жестокото убийство на млада жена в столицата е ревност. След престъплението, извършителят - мъжът, с когото 25-годишната Калина е живеела - опитал да се самоубие. Преди това не помнел нищо - бил пиян и дрогиран.

25-годишната Калина и 23-годишният Васил се запознали в края на октомври миналата година. Месец по-късно и заживели заедно. Преди няколко дни Калина получила СМС. Но отказала на Васил, който искал да прочете съдържанието му. Разследващите предполагат, че това е отключило агресията, довела и до убийството на младата жена.

При влизането си в жилището, полицаите открили безжизнената Калина гола във всекидневната. Около нея били разпръснати дрехи, бутилки от алкохол и безалкохолни. Васил лежал на леглото в спалнята, гол до кръста. По данни на баща му, това не е първият опит да посегне на живота си.

Васил започнал на пие болкоуспокояващи едва преди няколко дни, сочат данните по делото, а убийството е непланирано, смятат криминалните психолози.

След като пребил Калина от бой, Васил я душил. Аутопсията показва, че причина за смъртта е задушаване. А на себе си посегнал с въздушна пушка. Веднъж се прострелял в ръката и втори път - в областта на гърлото. Има и следа от опит за прерязване на вените.

Лекари от "Пирогов" обаче установили, че опасност за живота му няма. Прокуратурата е повдигнала обвинение за умишлено убийство на 23-годишния мъж. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 10 до 20 години затвор.

fallback
Още от Криминално
fallback