Делото за убийството на Яна в Борисовата - отново в Софийския апелативен съд

Ние мъст не искаме, но поне да има справедливост, каза за Bulgaria ON AIR бащата на момичето Явор Кръстев

04.10.2016 | 14:52 Редактор: Ирина Георгиева
Делото за убийството на Яна в Борисовата - отново в Софийския апелативен съд

Делото за убийството на Яна Кръстева - отново в Софийския апелативен съд. Пет години, след като 28-годишната Яна беше открита мъртва в Борисовата градина, все още няма окончателна присъда за единствения обвиняем по делото - Николай Русинов.

Софийският градски съд призна Николай Русинов - Чеци за виновен за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина и го осъди на доживотен затвор, припомни репортерът на Bulgaria ON AIR Петьо Атанасов.

Решението обаче беше обжалвано и Върховният касационен съд отмени присъдата на Русинов и я намали на 19 години. 

В момента предстои ново разглеждане на делото, тъй като родителите на Яна Кръстева обжалваха това решение. По този начин делото се върна в Софийския апелативен съд за преразглеждане. 

"Очакваме всичко да бъде наред. Да си остане присъдата от първа инстанция - доживотна присъда. Ако мен ме питате и тази присъда е малка за такъв човек. Честно да кажа, нас нищо не може да ни успокои. Ние мъст не искаме, но поне да има справедливост. Такива хора нямат право да живеят в обществото между нас, защото днес може да е моето дете, а утре друго", заяви за Bulgaria ON AIR бащата на убитата Яна Кръстева, Явор Кръстев.

Очаквайте информация как е минало делото в Новините ON AIR.