fallback

Тръгна делото срещу Емилия Ковачева - родителите искат 400 хил. лева от нея

Тест показал, че акушерката има "повишено желание да лъже"

18.04.2016 | 14:35 Автор: Ирина Георгиева

400 000 лева граждански иск предявиха родителите на битото бебе Никол Димитрова, което бе малтретирано от акушерката Емилия Ковачева точно преди година. Те встъпиха в делото и като частни обвинители, съобщава "24 часа".

Съдебно-психиатрична и психологическа експертиза на акушерката показала, че тя е в депресия, страда от безсъние, безперспективност, тревожност.

Тест с осем цвята показал, че Ковачева има силен стремеж за самоутвърждаване и защита на собствените си интереси, както и желае да покаже себе си на другите в добра светлина.

Същият тест показал, че има повишено желание да лъже, което било характерно за всички хора, които били в затруднено положение. Тогава скалата на истината била занижена.

Делото, което тръгна при третия опит, върви изключително бавно, тъй като в продължение на 3 часа адвокатът на Ковачева - Владислав Янев прави постоянни искания. Едно от тях беше отвод на съда и възражение срещу обвинителния акт.

След заседанието Емилия Ковачева каза за пореден път, че не се чувства виновна. По време на делото тя обясни, че не разбира обвинението, поради което се наложи съдът да й разяснява какво значи опит за убийство.

Още подробности в репортажа на Васил Детелинов.

 

Още новини четете в Dnes.bg

fallback
Още от Криминално
fallback