fallback

Българин с основна заслуга за историческа титла на арменския "Арарат"

Първоначално бях скептично настроен за този трансфер, но страната вече много ми харесва, разказа Георги Пашов

21.06.2019 | 11:05 Автор: Бойко Димитров

Арменският "Арарат" спечели първа титла в своята история тази година, при това в едва втория си сезон в професионалния футбол. В основата на триумфа се оказа един българин - Георги Пашов.

"Много съм щастлив, тъй като в първата година, в която напуснах българския футбол и преминах в "Арарат", успях да спечеля титлата. Това е сбъдната мечта. Радостта ни е огромна", разказа защитникът пред репортера на Bulgaria ON AIR Десислава Францова .

В първата си година в Армения десният бек записва 25 срещи, в които реализира 2 гола и прави 4 асистенции, а титлата се решава буквално в последния мач. Пашов гледа срещата у дома заради контузия, а неговият тим побеждава с 1:0 "Банат" и така завършва на точка от втория "Пюник".

"Преди да се контузя бях с най-много минути в първенството. Отбелязах и два гола. Може да звучи надменно, но наистина съм ключов футболист за своя отбор и изиграх важна роля за спечелването на титлата. Когато получих предложението от "Арарат" бях скептично настроен, тъй като не знаех нищо за страната, за футбола тук. Условията обаче бързо ми харесаха. Манталитетът на хората е доста по-различен. Все още се усеща влиянието на комунизма", обясни Пашов.

Преди дни стана ясен и съперникът на "Арарат" в Шампионска лига - шведският АИК.

"Целта ни е да покажем на Европа, че съществува такъв отбор - "Арарат". На никой няма да му е лесно. Надяваме се да направим сериозен поход в Лига Европа, тъй като в Шампионската лига ще бъде доста трудно. Ще излъжа, ако кажа, че нямам амбиции да играя за националния отбор. Длъжен съм да продължа с добрите си изяви и ако съм нужен на представителния тим, винаги ще се отзова", допълни родният бранител. 

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback