Целувката и шоколадът вървят ръка за ръка

За много хора и двете са асоциация за романтични преживявания

08.07.2019 | 19:15 Редактор: Василена Василева
Целувката и шоколадът вървят ръка за ръка

Целувката си има свой собствен ден и той се отбелязва на 6 юли. За първи път той се празнува във Великобритания през 1988 година. За значението на целувката са изречени много нежни и мъдри обяснения. Тя е в основата на творчеството на най-великите музиканти, художници, но и на много учени. 

Съществуват различни интересни факти, свързани с целуването. Сред тях е едно американско изследване, което гласи, че  66% от хората се целуват със затворени очи. Доста психолози са на мнение, че обратното е признак на неискреност или прикриване на нещо.

"Не е непременно знак за някакъв вид неоткровеност, а по-скоро за по-различно възприемане на нещата. Тези, които се целуват със затворени очи, насочват сетивата си към вътрешното преживяване, а другите по-скоро, които възприемат с очите, дори със слуха си, погледът им е насочен навън", обяснява преподавателят по енергийна психология Мартина Иванова. 

Само ден след международния ден на целувката, на 7 юли,  е и  Денят на шоколада. За много хора и двете са асоциация за романтични преживявания. Както е и за шоколатиера Петко Мирчев, който от 13 години живее със съпругата си Силвия и казва, че не минава и ден, в който да не се целунат поне 20-30 пъти.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК