fallback

С аромат на джинджифил и мед

Как да декорираме коледните сладки, разказва Тихомира Колева

24.12.2018 | 18:00 Автор: Василена Василева

Ароматът на изпечени домашни сладки е един от тези, които винаги създават усещане за домашен уют и топлина,  асоциация с най-топлия празник,  който събира цялото семейство на трапезата – Коледа.

Тихомира  Колева отскоро е професионален сладкар. Макар това да не е детската й мечта и  не умее да рисува, това не я спира да избере именно сладкарстово като втора професия. А първите й клиенти са нейни близки и приятели.

"Точно в един такъв момент,  преди Коледа, реших да направя декорирани бисквитки и после стана страшно. След тях започнаха и първите сладкарски бои и всичко се превърна в страст.", казва Тихомира.  Макар че сладките са нейният  пециалитет, наскоро тя създава и изумително декорирана торта по повод юбилей на неин близък.

"За три дни успях да я направя, но моите работни дни понякога продължават по 15-20 часа, важна обаче е емоцията, която влагам в това, което правя".

С времето Тихомира започва да получава все по -нестандартни поръчки като сред тях са  сладки с ракия. Въпреки това, остава верен фен на класиката и традиционните коледни ястия и сладкиши.

Вдъхновени от коледната атмосфера  и Тихомира, решихме и ние, от екипа на Bulgaria ON AIR , да се включим приготовленията на домашни коледни сладки с джинджифил, мед и канела.

Повече вижте в репортажа на репортера Божила Симова, операторът Мартин Ангелов и монтажиста Христо Христов.

А, сладките на Тихомира Колева може да намерите тук: https://www.facebook.com/miscookies75/

fallback
Още от Любопитно
fallback