Ароматът на изпечени домашни сладки е един от тези, които винаги създават усещане за домашен уют и топлина, асоциация с най-топлия празник, който събира цялото семейство на трапезата – Коледа.
Тихомира Колева отскоро е професионален сладкар. Макар това да не е детската й мечта и не умее да рисува, това не я спира да избере именно сладкарстово като втора професия. А първите й клиенти са нейни близки и приятели.
"Точно в един такъв момент, преди Коледа, реших да направя декорирани бисквитки и после стана страшно. След тях започнаха и първите сладкарски бои и всичко се превърна в страст.", казва Тихомира. Макар че сладките са нейният пециалитет, наскоро тя създава и изумително декорирана торта по повод юбилей на неин близък.
"За три дни успях да я направя, но моите работни дни понякога продължават по 15-20 часа, важна обаче е емоцията, която влагам в това, което правя".
С времето Тихомира започва да получава все по -нестандартни поръчки като сред тях са сладки с ракия. Въпреки това, остава верен фен на класиката и традиционните коледни ястия и сладкиши.
Вдъхновени от коледната атмосфера и Тихомира, решихме и ние, от екипа на Bulgaria ON AIR , да се включим приготовленията на домашни коледни сладки с джинджифил, мед и канела.
Повече вижте в репортажа на репортера Божила Симова, операторът Мартин Ангелов и монтажиста Христо Христов.
А, сладките на Тихомира Колева може да намерите тук: https://www.facebook.com/miscookies75/