Уникално състезание с безмоторни колички в София

Стотици наблюдаваха интригуващата надпревара

30.09.2018 | 14:48 Редактор:
Уникално състезание с безмоторни колички в София
Уникално състезание с безмоторни колички в София

За втори път в София се проведе състезание с безмоторни колички. В него участваха 60 отбора, а преди самото състезание количката на всеки екип трябваше да бъде оценена за изобретателност.

Количките не трябва да са по-тежки от 80 килограма и трябва да се задвижват от гравитацията. Наградата за първо място е тест драйв с "Порше" на пистата от "Формула 1" в Австрия.

Състезанието стартира точно в 12 часа. От "Отбора на смъртта" бяха решили да изпратят послание до всички шофьори, свързано с войната по пътищата у нас. Пред камерата на Bulgaria ON AIR момчетата посочиха, че ще представят пред зрителите как червено "Ферари" се превръща в ковчег.

Идеята за тяхната количка е избистрена за една вечер, а през лятото екипът се е занимал с реализирането ѝ. Момчетата се записват за състезанието веднага след обявяването на датата му.

Ученици от Американския колеж в София също се включиха в надпреварата. Тяхната количка е под формата на ученически чин и е сглобена за 2 месеца и половина. Момчетата споделиха, че са получили подкрепа от училището и преподавателите си.

Състезанието се провежда на бул. "Черни връх", а финалът му е на метростанция "Европейски съюз". Стотици жители на София се стекоха да наблюдават интригуващата надпревара.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)