В навечерието на Нова година обикновено трапезата е много богата, за да бъде богата и следващата година. Едно от задължителните ястия е баницата с късмети, която да предвещае какво ще ни се случи през следващите 365 дни. За да я приготвите ви трябва малко време и, разбира се, надписване на късметите. Представяме ви лесната рецепта на Clovesandvanilla.com
Съставки:
4-5 яйца
1 ч. л. сода бикарбонат
3/4 ч. л. сол
1 ч. л. захар
80-100 мл олио (слънчогледово или царевично) или разтопено масло
1 коф. кисело мляко + 50-100 мл прясно мляко (може да ги замените с 500 мл газирана вода. В случай, че използвате газирана вода, трябва да изключите содата бикарбонат от съставките)
300-400 г козе или краве сирене (може да го замените с извара)
1 опак. – 400 г – фини точени кори (аз използвам кори без палмово масло и с хималайска сол)
50-60 г масло нарязано на тънки филийки (по желание).
Снимка: Cloves and Vanilla
Цялата рецепта прочетете в Tialoto.bg