fallback

Една история за дизайнерката от "Ел Борн" и шестоъгълните ѝ бижута

Цвета Трендафилова е от успелите българи зад граница, но какво е да се работи с големите модни компании?

26.12.2017 | 14:05 Автор: Иван Берберов

Разказът започва в "Ел Борн", един от най-посещаваните квартали в Барселона. Атракция в него не са само заведенията, но и фактът, че събира на едно място музеи, галерии и всякакви артисти. 

Тук е и ателието на главната ни героиня Цвета Трендафилова. Тя е завършила изящни изкуства в България и сценография в Испания. Първоначалната ѝ идея била да се насочи към киното или театъра, но поела по пътя на чиракуването в местна бижутерия. 

Там тя намира своето призвание – бижутата. Споделя, че гледа на накитите като върховната форма на изкуство, защото в тях може различни стилове, техники и идеи да бъдат комбинирани. 

От години дизайнерката работи за големи модни марки и се изумява, че има шанса да диктува кой, какво ще носи като бижу. 

Голяма сила идва с големите отговорности или в нейния случай окови. Работата с големите модни компании я ограничава в желанието си да твори и експериментира. Днес, тя работи като дизайнер на свободна практика, за да финансира собствените си колекции. Това ѝ позволява да избира с кого да работи и на кого да откаже. 

За лого на собствената си марка Цвета избира формата на бензиновата молекула, което ще рече правилен шестоъгълник. А за да разберете защо и какво представялват ароматните бижута гледайте видеото!

fallback
Още от Любопитно
fallback