fallback

Мерил Стрийп разкритикува индиректно Доналд Тръмп

Новоизбраният президент на САЩ светкавично реагира в Twitter

09.01.2017 | 16:43 Автор: Ирина Георгиева

Най-запомняща на церемонията "Златен глобус" се оказа речта на Мерил Стрийп. Актрисата, която получи почетната статуетка, отправи силно социално послание по време на емоционалната си реч и безпощадно разкритикува новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, макар и да не спомена нито веднъж името му.

Със силна реч за смисъла от актьорската професия и ценностите, които не трябва да остават на заден план в модерното общество Мерил Стрийп прие почетната си награда. 

"Тази година имаше едно изпълнение, което ме потресе. Но не защото беше добро. Моментът, в който мъжът, стремящ се към най-уважавания пост в нашата страна, имитира репортер с увреждане. Това разби сърцето ми, защото не беше филм, беше в реалния живот. Инстинктът да унижаваш – той се просмуква върху всички хора, защото виждайки подобен пример, сякаш това им позволява да се държат по същия начин. Когато имащите власт я използват, за да тормозят другите, губим всички", коментира Мерил Стрийп, след като получи награда за цялостен принос.

Мерил Стрийп отправи и призив за защита на журналистите, чиято роля тя определи като ключова за обществото. 

Реакцията на Доналд Тръмп беше светкавична. Новоизбраният президент написа в социалната мрежа Twitter: "Мерил Стрийп е една от най-надценените актриси в Холивуд. Не ме познава, а ме атакува на наградите Златен глобус". 

Тръмп окачестви Стрийп като привърженик на загубилия изборите кандидат на Демократическата партия Хилари Клинтън.

 

fallback
Още от Любопитно
fallback