Порасналите "таралежи" на българското кино

Актьорите Димитър Ганев и Огнян Желязков си спомнят времената, когато снимаха "Войната на таралежите"

02.09.2016 | 12:15 Редактор: Мария Аладжова
Порасналите

С времето човек променя характера, сблъсква се неща, които малко или много променят тази непосредственост, която има от детството си, и постепенно влиза в едни малко по-различни състояния волно или неволно. Но аз съм уверен,  че щуротията дебне някъде и чака да избие. Това каза в "България сутрин" актьорът Димитър Ганев, който се превъплъти в ролята на Маляка от обичания от поколения българи филм "Войната на таралежите". 

С него в студиото на предаването беше и друг култов персонаж от лентата - Сашо, изигран от Огнян Желязков. Двамата разказаха, че не са имали други привилегии спрямо останалите си връстници, освен няколко извинителни бележки и разрешение да носят малко по-дълга от позволената тогава дължина на косата.

"Другата голяма привилегия е, че нямахме ваканции. Трябваше да се снима. Ние с него сме първите хора, които сме имали импресарио - неговата леля и моят дядо. Те ни придружаваха, взимаха ни текстовете, подготвяха ни. Присъстват на снимките през цялото време", разказа от своя страна Огнян Желязков.

Вижте пълния разговор с двамата артисти във видеото: