Българско участие в кинофестивал

18-годишният Крис представя филм за параолимпиец

20.08.2016 | 14:01
Българско участие в кинофестивал
Българско участие в кинофестивал

Младежкият Филмов Фестивал в Сараево е един от най-големите в Европа, а 18-годишният Крис Захариев е сред най-младите участници в него. The Fog Runner е номиниран в категорията най-добър късометражен документален филм.

И докато тийнейджърът се бори за статуетка в Босна и Херцеговина, главният герой в лентата му ще се готви за параолимпиадата в Рио. Филмите на конкурентите на Крис са продукции с голям бюджет, заснети от цял екип. Той работи почти сам.

С фотоапарат, статив, микрофон и лаптоп успява да разкаже човешки истории. А те, по думите му, са най-интересният жанр, най-близкият до действителността. Крис мечтае един ден да заснеме пълнометражен филм. Дотогава обаче има много истории, които би искал сподели със света.

На фестивала в Сараево ще разкаже историята на един от най-бързите параспортисти в света - Радослав Златанов, и за чувството да тичаш в мъглата, с която си се родил.

Европейският шампион на 100 метра и бронзов медалист от Параолимпийските игри в Лондон все още не знае, че докато се готви за игрите в Рио, Крис може би ще грабне престижна награда, за която ще благодари първо на него.