Facebook на живо в Космоса

Марк Зукърбърг разговаря с астронавтите от МКС

02.06.2016 | 14:20 Редактор: Ирина Георгиева
Facebook на живо в Космоса

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг проведе пряк видео разговор с астронавти от Международната космическа станция. Потребителите на социалната мрежа имаха възможността да зададат въпросите си към космонавтите и да наблюдават събитието на 1 юни чрез функцията за живо видео излъчване "Facebook Live".

Марк Зукърбърг разговаря с астронавтите на NASA Тим Копра и Джеф Уилямс, както и с британеца Тим Пийк от Европейската космическа агенция. Тримата в момента се намират на борда на орбиталния комплекс, а въпросите към тях бяха задавани на Facebook страницата на събитието.

Живата връзка през Facebook започна с думите - "Орбитален комплекс, тук е Хюстън. Готови ли сте за разговора?"

"Здравейте, аз съм Марк Зукърбърг от Facebook. Можете ли да ме чуете добре на Международната космическа станция?", продължи той.

"Да, Марк, чуваме те силно и ясно и за нас е удоволствие да разговаряме с теб", отвърна астронавтът Тим Копра.

Милиони хора по света станаха свидетели на видеоконферентната връзка с космическия комплекс. Подобно нещо се осъществява за пръв път и според информация на Facebook, макар някои потребители да са изпитвали проблеми при стрийма като загуба на звука или накъсване на картината – като цяло видео чатът е преминал без проблеми.  

По време на интервюто с Марк Зукърбърг екипажът на МКС отговори и на доста по-лични въпроси – относно подготовката им, за езиковите проблеми, които биха могли да имат, тъй като мисия на станцията изпълняват космонавти от различни националности, за вкуса на храната в орбита, и за забавленията в комплекса.