fallback

Ново селище ще се строи между София и Самоков

Проектът "Плана Хайтс" е на стойност 53 650 млн. лева

27.04.2016 | 12:11 Автор: Вероника Цветанова

Строят селище между София и Самоков върху 621 декара за 53 650 млн. лева, в което ще има търговски, спортен и медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност и 150 къщи за отдаване под наем. 

Министерският съвет одобри инвестиционен проект "Плана Хайтс" на меморандум за разбирателство между българското правителството и инвеститора "А.З.К. Пропъртис", съобщиха от пресслужбата на правителството.

Проектът "Плана Хайтс" предвижда създаване на впечатляващо от архитектурна гледна точка  върху земя в размер на 621 декара между София и Самоков.

Планира се селището да бъде модел за напредък, високи стандарти и качество на живот, ситуиран в тиха и спокойна среда. Проектът обхваща изграждането на необходимата инфраструктура – пътища, електричество и водоснабдяване, сгради за обществена полза – търговски център, спортен център, медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност и 150 къщи за отдаване под наем.

Ще бъдат структурирани 600 парцела за възможни жилищни нужди. Комплексът ще бъде построен върху земя, която е собственост на инвеститора и е закупена конкретно за реализацията на този проект. Общата застроена площ се очаква да бъде около 25 дка.

Предмет на инвестицията е изграждането на инфраструктурата и всички сгради за обществено обслужване, както и къщите за отдаване под наем.

Планира се общият размер на инвестицията да бъде в размер на 53 650 млн. лева.  Очаква се създаването на 100 нови работни места, след като  обектът влезе в експлоатация. За осъществяване на проекта държавата ще предостави пакет от насърчителни мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.

fallback
Още от Любопитно
fallback