Тъй като основата на това ястие е месо и зеленчуци, то е с ниско съдържание на калории, въглехидрати и без млечни продукти. Перфектен избор, ако търсите храна с високо съдържание на протеин и богата на хранителни вещества като желязо, витамин K и калий.
Необходими продукти:
- 1 жълт лук
- 450 г телешко месо, нарязано на ивици
- ½ ч. л. чесън на прах
- 1 с. л. масло
- ¼ чаша зехтин
- 6 чаши спанак
- 4 чаши предварително нарязани гъби
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на тънки кръгчета. Подправете телешкото с чесън на прах, щипка сол и черен пипер.
Загрейте тиган на силен огън и сложете маслото. Когато е много горещ (проверете като капнете капка вода – ако се изпари веднага, е готов), добавете месото и запечете за една минута от всяка страна. След това го прехвърлете в чиния. В тигана добавете зехтина и отново го загрейте.
Сложете лука и подправете с малко сол и черен пипер. Гответе 2 минути, след това намалете огъня до среден. Добавете спанака и гъбите. Гответе още 3 минути, докато гъбите омекнат леко.
Върнете месото в тигана и разбъркайте добре. Подправете със сол и пипер на вкус.
Снимка: Freepik