Необходими продукти:
- 1 кг агнешко месо
- 1 ½ кг картофи
- 2–3 глави лук
- 4–5 червени домата
- 1 с.л. доматено пюре
- ½ ч.ч. олио
- 2–3 дафинови листа
- Червен пипер
- Сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте агнешкото месо със студена вода и го нарежете на еднакви късчета. Загрейте половин чаша олио в дълбока тенджера и изпържете месото до златисто — от всички страни, докато придобие апетитна коричка. Извадете го и го оставете настрана.
В същата мазнина запържете ситно нарязания лук до омекване. Прибавете една супена лъжица доматено пюре и разбъркайте. Поръсете с червен пипер и върнете агнешкото в тенджерата.
Залейте ястието с гореща вода, колкото да покрие месото. Посолете и добавете 2–3 дафинови листа. Оставете да къкри на тих огън, докато месото стане почти сварено.
След като агнешкото омекне, прибавете почистените и нарязани картофи. Варете още малко, докато започнат да омекват.
Нарежете доматите на едро и ги добавете към ястието. Прехвърлете всичко в тава и запечете във фурната за кратко.
Снимка: Freepik