Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1 кг пресни или консервирани домати
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 литър вода
- 100 г фиде
- 150 г сирене (бяло или сирене по избор)
- 1 яйце
- 200 г кисело мляко
- 1 ч.л. чубрица
Начин на приготвяне:
Започнете с нарязването на 1 глава лук, който да задушите в малко олио или зехтин в голяма тенджера. Задушете лука за около 5-7 минути, докато стане мек и прозрачен. След това добавете 500 г нарязани или настъргани домати (може да използвате пресни или консервирани), като ги задушите за още 5-7 минути, за да пуснат своя сок и да се смесят с лука. След това добавете 1 ч.л. червен пипер и разбъркайте добре.
След като доматите се задушат, добавете още 500 г домати. Разбъркайте, за да се комбинират всички съставки, и оставете да се готвят още няколко минути.
Когато доматите започнат да пускат сок, долейте 1 литър вода и оставете да заври. След като водата заври, добавете 100 г фиде и оставете да се свари за около 5-7 минути, докато фидето е готово. Махнете тенджерата от котлона и добавете 150 г натрошено сирене, като разбърквате, докато сиренето се разтопи и се интегрира добре в супата.
В отделен съд разбийте 1 яйце с 200 г кисело мляко и 1 ч.л. чубрица. Бавно добавете тази смес към горещата супа, като внимателно разбърквате, за да не се пресече яйцето. Когато всичко е добре смесено и супата се сгъсти леко, тя е готова.
Сервирайте супата гореща, като може да добавите още малко натрошено сирене и да поръсите с чубрица за финален вкус.
Снимка: Freepik