fallback

Рецепта от тефтера на баба: Млечна баница с юфка

Чудесен избор за закуска или следобедно угощение

20.03.2025 | 21:31 Автор: Деси Николова

Млечната баница с юфка е бърз и лесен десерт. Сочна, ароматна и с богат млечен вкус, тя е чудесен избор за закуска или следобедно угощение.

Необходими продукти:

  • 250 г юфка
  • 500 мл прясно мляко
  • 4 яйца
  • 150 г захар
  • 80 г масло
  • 1 ванилия
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Намаслете подходяща тава и разпределете юфката равномерно в нея. В купа разбийте яйцата със захарта, докато се разтопи. Добавете прясното мляко, ванилията и разтопеното масло. Разбъркайте добре.

Изсипете млечната смес върху юфката, като се уверите, че тя се напоява равномерно. Поставете тавата в предварително загрята фурна на 180°C и печете около 30-35 минути, докато баницата придобие златиста коричка. Оставете баницата да се охлади леко, след което поръсете с пудра захар.

Снимка: Freepik

fallback
Още от Любопитно
fallback