Млечната баница с юфка е бърз и лесен десерт. Сочна, ароматна и с богат млечен вкус, тя е чудесен избор за закуска или следобедно угощение.
Необходими продукти:
- 250 г юфка
- 500 мл прясно мляко
- 4 яйца
- 150 г захар
- 80 г масло
- 1 ванилия
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Намаслете подходяща тава и разпределете юфката равномерно в нея. В купа разбийте яйцата със захарта, докато се разтопи. Добавете прясното мляко, ванилията и разтопеното масло. Разбъркайте добре.
Изсипете млечната смес върху юфката, като се уверите, че тя се напоява равномерно. Поставете тавата в предварително загрята фурна на 180°C и печете около 30-35 минути, докато баницата придобие златиста коричка. Оставете баницата да се охлади леко, след което поръсете с пудра захар.
Снимка: Freepik
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове:
преди 1 ден