Рецепта от тефтера на баба: Млечна баница с юфка

Чудесен избор за закуска или следобедно угощение

20.03.2025 | 21:31 Редактор:
Рецепта от тефтера на баба: Млечна баница с юфка
Рецепта от тефтера на баба: Млечна баница с юфка

Млечната баница с юфка е бърз и лесен десерт. Сочна, ароматна и с богат млечен вкус, тя е чудесен избор за закуска или следобедно угощение.

Необходими продукти:

  • 250 г юфка
  • 500 мл прясно мляко
  • 4 яйца
  • 150 г захар
  • 80 г масло
  • 1 ванилия
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Намаслете подходяща тава и разпределете юфката равномерно в нея. В купа разбийте яйцата със захарта, докато се разтопи. Добавете прясното мляко, ванилията и разтопеното масло. Разбъркайте добре.

Изсипете млечната смес върху юфката, като се уверите, че тя се напоява равномерно. Поставете тавата в предварително загрята фурна на 180°C и печете около 30-35 минути, докато баницата придобие златиста коричка. Оставете баницата да се охлади леко, след което поръсете с пудра захар.

Снимка: Freepik


1
4 rate up comment rate down comment 5
Майстор- готвач
преди 1 ден
Първо, баба ти не е имала тефтер, защото е била неграмотна и второ - баницата с юфка не е никаква бабица , а макарони на фурна. Сигнализирай за неуместен коментар