На 22 февруари отбелязваме Голяма задушница. Тогава се посещават гробовете на починали близки, като за помена се приготвя "коливо" - варено подсладено жито.
Необходими продукти
- 500 г жито
- 200 г захар
- орехови ядки
- стафиди, лимонови корички
- пудра захар
Начин на приготвяне
- Почиствате и измивате хубаво житото.
- Заливате го с вода и варите на слаб огън, докато омекне.
- Отцеждате водата, в която се е варило житото, и го оставяте да изстине.
- Като изстине, смесвате със захарта, ядките, стафидите и лимоновите корички.
- След като го разпределите в отделни чашки, поръсвате с пудра захар.
Четете повече в az-jenata.bg.
Снимка: Freepik
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове:
преди 1 месец