Ако обичате мекици, но не искате да прекарвате време в месене и замесване, тази рецепта за мекици без месене е точно за вас. Освен че е изключително лесна, тестото става меко и пухкаво, а резултатът е неустоимо вкусен.
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно
2 щипки сол
2 щипки захар
1 с.л. мая
Олио за пържене
Около 250 мл топла вода
Начин на приготвяне:
В голяма купа пресяваме брашното и добавяме маята, която е разтворена в малко топла вода, захарта и солта.
Постепенно добавяме около 250 мл топла вода и започваме да разбъркваме сместа с лъжица, докато се образува тесто. То не трябва да бъде твърдо и ще има леко лепкава консистенция.
Покриваме купата с фолио и оставяме тестото в хладилника за 6-7 часа. Това ще му помогне да се надигне и да стане пухкаво и въздушно.
След като тестото е изминало времето за втасване, взимаме с намазнена лъжица и оформяме малки топчета от тестото.
Загряваме олио в дълбок тиган и пържим мекиците на средна температура, като ги обръщаме внимателно, докато се зачервят и станат златисти от двете страни.
След като ги извадим от олиото, ги отцеждаме върху кухненска хартия, за да премахнем излишната мазнина.
Как се справяте с непрекъснато нарастващите цени на храните?
Снимка: Freepik
преди 1 месец
преди 1 месец