Чеснови свински ребърца с мед за Трифон Зарезан (РЕЦЕПТА)

Поднесете ги с чаша хубаво червено вино

31.01.2025 | 15:10 Редактор:
Печете в загрята на 200 градуса фурна за около час. 
Печете в загрята на 200 градуса фурна за около час. 

На 1 февруари отбелязваме Трифон Зарезан. За да почетем празника, трябва да се подготвим с хубаво вино и подходящи мезета. Какво ще кажете за вкусна порция ребърца?

Необходими продукти

  • 2 кг свински ребърца
  • ½ чаша мед
  • ¼ чаша соев сос
  • ¼ чаша бял винен оцет
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 1 чаена лъжица сода
  • 1 чаена лъжица чеснова сол

Начин на приготвяне

Нарежете ребрата на порции. В голяма купа смесете меда, соевия сос, оцета, чесъна, солта и захарта. Разбъркайте добре и добавете содата. Отново разбъркайте. След като шупне леко, потопете ребърцата в маринатата. Добре е да бъдат напълно покрити от сместа. Оставете ги да престоят така 2-3 часа.  Печете в загрята на 200 градуса фурна за около час. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Freepik