На 1 февруари отбелязваме Трифон Зарезан. За да почетем празника, трябва да се подготвим с хубаво вино и подходящи мезета. Какво ще кажете за вкусна порция ребърца?
Необходими продукти
- 2 кг свински ребърца
- ½ чаша мед
- ¼ чаша соев сос
- ¼ чаша бял винен оцет
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 2 супени лъжици кафява захар
- 1 чаена лъжица сода
- 1 чаена лъжица чеснова сол
Начин на приготвяне
Нарежете ребрата на порции. В голяма купа смесете меда, соевия сос, оцета, чесъна, солта и захарта. Разбъркайте добре и добавете содата. Отново разбъркайте. След като шупне леко, потопете ребърцата в маринатата. Добре е да бъдат напълно покрити от сместа. Оставете ги да престоят така 2-3 часа. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около час.
Четете повече в az-jenata.bg.
Снимка: Freepik
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: