Рецепта от тефтера на баба: Баница с кайма

Богат вкус и хрупкава коричка

30.01.2025 | 08:55 Редактор:
Идеална за всеки повод.
Идеална за всеки повод.

Тази баница с кайма е идеална за всяко време на деня и със сигурност ще впечатли всички с богатия си вкус и хрупкавата коричка. Насладете се на приготвянето и вкуса ѝ.

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 1 опаковка кори за баница
  • 250 г кайма
  • 200-300 г сирене
  • 1 глава лук
  • Масло
  • Олио
  • Черен пипер
  • Червен пипер
  • Сол

Начин на приготвяне:

Започнете като запържите лука и каймата в малко масло или олио. Овкусете с черен и червен пипер, както и със сол на вкус. Когато каймата е готова, добавете две твърдо сварени яйца, настъргани на едро и разбъркайте добре.

В друга купа натрошете сиренето и го разбъркайте с едно сурово яйце, докато се получи хомогенна смес.

Приготвянето на баницата става чрез редене на корите. Вземете първия лист и го намажете с малко масло или олио. През всеки втори лист редувайте двете плънки – една с каймата и лука, а след това със сиренето. Повторете тази процедура до изчерпване на продуктите, като не забравяйте да мажете всяка кора с мазнина.

Когато сглобите баницата, я залейте с малко олио и я сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете я за около 30 минути или до златисто и хрупкаво състояние.

Снимка: Freepik