Тази баница с кайма е идеална за всяко време на деня и със сигурност ще впечатли всички с богатия си вкус и хрупкавата коричка. Насладете се на приготвянето и вкуса ѝ.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 1 опаковка кори за баница
- 250 г кайма
- 200-300 г сирене
- 1 глава лук
- Масло
- Олио
- Черен пипер
- Червен пипер
- Сол
Начин на приготвяне:
Започнете като запържите лука и каймата в малко масло или олио. Овкусете с черен и червен пипер, както и със сол на вкус. Когато каймата е готова, добавете две твърдо сварени яйца, настъргани на едро и разбъркайте добре.
В друга купа натрошете сиренето и го разбъркайте с едно сурово яйце, докато се получи хомогенна смес.
Приготвянето на баницата става чрез редене на корите. Вземете първия лист и го намажете с малко масло или олио. През всеки втори лист редувайте двете плънки – една с каймата и лука, а след това със сиренето. Повторете тази процедура до изчерпване на продуктите, като не забравяйте да мажете всяка кора с мазнина.
Когато сглобите баницата, я залейте с малко олио и я сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете я за около 30 минути или до златисто и хрупкаво състояние.
Снимка: Freepik