Свински ребра с кисело зеле на фурна за Ивановден

Печете на средна температура за около 45-50 минути или до готовност

06.01.2025 | 10:18 Редактор:
На празничната трапеза задължително трябва да присъстват ястия с боб, ребра, кървавица, луканка, ошав, жито.
На празничната трапеза задължително трябва да присъстват ястия с боб, ребра, кървавица, луканка, ошав, жито.

На 7 януари отбелязваме Ивановден - денят на свети Йоан Кръстител. На празничната трапеза на Ивановден задължително трябва да присъстват ястия с боб, ребра, кървавица, луканка, ошав, жито.

Предлагаме ви рецепта за вкусни свински ребра с кисело зеле на фурна.

Продукти:

- 1 кг свински ребра

- 700 г кисело зеле

- 100 г ориз

- 4-5 супени лъжици олио/зехтин

- 1 щипка черен пипер

- 1 щипка червен пипер

Приготвяне:

Оризът се запържва в сгорещената мазнина със съвсем малко вода. Зелето се нарязва на тънки ленти и се вари заедно с ребрата. След като предварителната подготовка е готова, преместете зелето и ориза в тавичка за печене.

Разбъркайте ги заедно с подправките, за да се смесят добре. Върху тях подредете свинските ребра, съветва az-jenata.bg.

Добавете една чаша вода и малко олио и печете на средна температура за около 45-50 минути или до готовност.

Снимка: Pexels

Ще успеят ли да съставят редовно правителство?

Не, съвсем скоро отиваме на поредните избори.
47%
Да, ще имаме редовно правителство с дълъг мандат.
13%
Да, но коалицията ще има само няколко месеца живот.
31%
Не се интересувам от политика.
9%
Общо 687 гласа