На 7 януари отбелязваме Ивановден - денят на свети Йоан Кръстител. На празничната трапеза на Ивановден задължително трябва да присъстват ястия с боб, ребра, кървавица, луканка, ошав, жито.
Предлагаме ви рецепта за вкусни свински ребра с кисело зеле на фурна.
Продукти:
- 1 кг свински ребра
- 700 г кисело зеле
- 100 г ориз
- 4-5 супени лъжици олио/зехтин
- 1 щипка черен пипер
- 1 щипка червен пипер
Приготвяне:
Оризът се запържва в сгорещената мазнина със съвсем малко вода. Зелето се нарязва на тънки ленти и се вари заедно с ребрата. След като предварителната подготовка е готова, преместете зелето и ориза в тавичка за печене.
Разбъркайте ги заедно с подправките, за да се смесят добре. Върху тях подредете свинските ребра, съветва az-jenata.bg.
Добавете една чаша вода и малко олио и печете на средна температура за около 45-50 минути или до готовност.
Снимка: Pexels