fallback

Рецепта за вкусни чеснови пържоли за Коледа

Чесънът се стрива в преса или се счуква в хаванче

25.12.2024 | 09:07 Автор: Искра Ангелова

За коледната и новогодишна трапеза по традиция приготвяме разнообразие от ястия, сред които и такива с месо. Да има пържоли на празничния обяд и вечеря е абсолютна класика.

Рецепта за празнични чеснови пържоли:

- 4 бр. обезкостени свински/говежди пържоли или рибай стекове, дебели около 2/2,5 см

- 10 скилидки чесън

- сол на вкус

- 1/2 чаена лъжичка смлян черен

- пипер

- 2 супени лъжици зехтин

- 1 супена лъжица пресен лимонов сок

Чесънът се стрива в преса или се счуква в хаванче. Слага се в купичка и към него се добавят солта, черният пипер, зехтинът, лимоновият сок и сосът Worcestershire. Всичко се разбърква добре. В добре загрят грил тиган или друг с незалепващо покритие, на среден огън изпечете месото, съветва az-jenata.bg.

Около 5-7 минути на страна или докато месото достигне желаната готовност. Намажете обилно пържолите с чесновата смес, когато са почти готови и след това гответе до пълна готовност.

Снимка: Pixabay

fallback
Още от Любопитно
fallback