За коледната и новогодишна трапеза по традиция приготвяме разнообразие от ястия, сред които и такива с месо. Да има пържоли на празничния обяд и вечеря е абсолютна класика.
Рецепта за празнични чеснови пържоли:
- 4 бр. обезкостени свински/говежди пържоли или рибай стекове, дебели около 2/2,5 см
- 10 скилидки чесън
- сол на вкус
- 1/2 чаена лъжичка смлян черен
- пипер
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица пресен лимонов сок
Чесънът се стрива в преса или се счуква в хаванче. Слага се в купичка и към него се добавят солта, черният пипер, зехтинът, лимоновият сок и сосът Worcestershire. Всичко се разбърква добре. В добре загрят грил тиган или друг с незалепващо покритие, на среден огън изпечете месото, съветва az-jenata.bg.
Около 5-7 минути на страна или докато месото достигне желаната готовност. Намажете обилно пържолите с чесновата смес, когато са почти готови и след това гответе до пълна готовност.
Снимка: Pixabay