fallback

Рецепта от тефтера на баба: Домашни меденки

Може да ги слепите с мармалад или да потопите в шоколад

24.12.2024 | 22:00 Автор: Беатрис Младжова

Вкусът на домашните меденки е несравним с тези от магазина. Приготвят се изключително лесно и изчезват за секунди. 

С тази рецепта можете да зарадвате цялото семейство за коледните или новогодишни празници.

Необходими продукти:

  • 2 бр. яйца
  • 600 г брашно
  • 1 чаена чаша захар
  • половин чаена чаша олио
  • 1 чаена лъжичка сода за хляб
  • 1 супена лъжица канела
  • 3-4 супени лъжици мед

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата, захарта, меда и олиото с миксер в дълбока купа. Към тях прибавете останалите продукти и замесете твърдо тесто. 

Направете малки топчета, разполовете ги и ги наредете в тава и печете за 5-10 минути на 180 градуса. 

Готовите половинки меденки може да слепите с мармалад, да потопите в шоколад, или да им се насладите без да добавяте нищо.

Снимка: Pexels  

fallback
Още от Любопитно
fallback