Вкусът на домашните меденки е несравним с тези от магазина. Приготвят се изключително лесно и изчезват за секунди.
С тази рецепта можете да зарадвате цялото семейство за коледните или новогодишни празници.
Необходими продукти:
- 2 бр. яйца
- 600 г брашно
- 1 чаена чаша захар
- половин чаена чаша олио
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 1 супена лъжица канела
- 3-4 супени лъжици мед
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата, захарта, меда и олиото с миксер в дълбока купа. Към тях прибавете останалите продукти и замесете твърдо тесто.
Направете малки топчета, разполовете ги и ги наредете в тава и печете за 5-10 минути на 180 градуса.
Готовите половинки меденки може да слепите с мармалад, да потопите в шоколад, или да им се насладите без да добавяте нищо.
Снимка: Pexels
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: