Ароматът на домашно приготвени курабии връща почти всички ни в детството. Коледните празници са добър повод да си припомним старите рецепти от тефтерите и да зарадваме близките хора.
Предлагаме ви рецепта за домашни курабии, които стават бързо и могат да стоят дълго.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 3 кафени чаши захар
- 2 кафени чаши олио
- 2 пакетчета амонячна сода
- половин кафена чаша кисело мляко
- ванилия
- брашно, колкото поеме
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата и захарта. След това се прибавят олиото и амонячната сода, която предварително се добавя в половин кафена чаша кисело мляко. Всички съставки се разбъркват добре.
Накрая се прибавя брашното. Готовото тесто се оформя във формички по наш избор. Курабийките се пекат в умерена фурна, докато получат лек загар. Вече изстинали, могат да стоят дълго време.
Снимки: Bulgaria ON AIR