Рецепта от тефтера на баба: Пръхкави домашни курабии

Приготвят се бързо и могат да стоят дълго време

25.12.2024 | 11:20 Редактор:
Курабийките се пекат в умерена фурна.
Курабийките се пекат в умерена фурна.

Ароматът на домашно приготвени курабии връща почти всички ни в детството. Коледните празници са добър повод да си припомним старите рецепти от тефтерите и да зарадваме близките хора.

Предлагаме ви рецепта за домашни курабии, които стават бързо и могат да стоят дълго.

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 3 кафени чаши захар
  • 2 кафени чаши олио
  • 2 пакетчета амонячна сода
  • половин кафена чаша кисело мляко
  • ванилия
  • брашно, колкото поеме

Начин на приготвяне:

Разбиват се яйцата и захарта. След това се прибавят олиото и амонячната сода, която предварително се добавя в половин кафена чаша кисело мляко. Всички съставки се разбъркват добре. 

Накрая се прибавя брашното. Готовото тесто се оформя във формички по наш избор. Курабийките се пекат в умерена фурна, докато получат лек загар. Вече изстинали, могат да стоят дълго време.

Снимки: Bulgaria ON AIR